Synalar: употреби, странични ефекти и предупреждения

Какво представлява Synalar?

Synalar се използва за лечение на възпаление и сърбеж, причинени от редица кожни състояния като алергични реакции, екзема, себорея и псориазис.

Synalar може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Не използвайте Synalar в по-големи количества или по-дълго от препоръчаното. Локалното лекарство за стероиди може да се абсорбира през кожата, което може да доведе до стероидни странични ефекти в тялото.

Важна информация

Не покривайте зоните на кожата, лекувани със Synalar, с превръзка или друго покритие, освен ако Вашият лекар не ви е казал.

Пластмасовото фолио покритие (като пластмасова обвивка) понякога се използва при лечение на псориазис. Следвайте инструкциите на Вашия лекар.

Децата могат да абсорбират по-големи количества от Synalar през кожата и е по-вероятно да имат странични ефекти. Ако третирате областта на бебетата за бебета, не използвайте пластмасови панталони или плътни памперси.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят, ако се влошат или ако се появят признаци на кожна инфекция.

Преди да използвате Synalar

Не трябва да използвате Synalar, ако сте алергични към флуоцинолон.

За да сте сигурни, че Synalar е безопасен за Вас, уведомете Вашия лекар, ако имате някаква инфекция на кожата.

Кажете също на Вашия лекар, ако имате диабет. Топичните стероидни лекарства, абсорбирани през кожата, могат да повишат нивата на глюкозата (захарта) в кръвта или урината.

Правителствена бременност категория C. Не е известно дали Synalar ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Вижте също: предупреждения за бременност и кърмене (по-подробно)

Не е известно дали флуоцинолонът преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмаче. Не прилагайте Synalar в гърдите си, ако кърмите бебе.

Децата могат да абсорбират по-големи количества флуоцинолон през кожата и е по-вероятно да имат странични ефекти или забавяне на растежа при продължителна употреба. Говорете с Вашия лекар, ако смятате, че детето Ви не расте нормално, докато употребявате това лекарство за дълъг период на лечение.

Използвайте Synalar точно както е указано на етикета. Не използвайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното. Локалното лекарство за стероиди може да се абсорбира през кожата, което може да доведе до стероидни странични ефекти в тялото.

Не покривайте обработените зони на кожата с превръзка или друго покритие, освен ако Вашият лекар не ви е казал. Ако третирате областта на бебетата за бебета, не използвайте пластмасови панталони или плътни памперси.

Покриването на кожата, която се лекува със Synalar, може да увеличи количеството лекарства, които кожата ви поглъща, което може да доведе до нежелани странични ефекти. Въпреки това, при лечение на псориазис понякога се използва пластмасов филм (като пластмасова обвивка или душ-капачка). Следвайте инструкциите на Вашия лекар.

Измийте ръцете си преди и след употребата на Synalar, освен ако не използвате лекарството за лечение на кожата на ръцете си.

Нанесете малко количество Synalar върху засегнатата област и внимателно я разтривайте в кожата. Не използвайте това лекарство върху голяма площ от кожата.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят, ако се влошат или ако се появят признаци на кожна инфекция.

Ако използвате това лекарство в дългосрочен план, може да се нуждаете от чести медицински изследвания в кабинета на Вашия лекар.

Съхранявайте Synalar при стайна температура далеч от влага и топлина. Съхранявайте бутилката плътно затворена, когато не я използвате.

Използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Предозирането на Synalar не се очаква да доведе до животозастрашаващи симптоми. Въпреки това, дългосрочното използване на високи дози стероиди може да доведе до симптоми като изтъняване на кожата, лесно натъртване, промени във формата или местоположението на телесните мазнини (особено на лицето, врата, гърба и кръста), повишена акне или лицева коса, Менструални проблеми, импотентност или загуба на интерес към секса.

Как трябва да използвам Synalar?

Не използвайте Synalar за лечение на състояния на кожата, които не са били проверени от Вашия лекар.

Ако това лекарство попадне в очите ви, изплакнете с вода. Не използвайте Synalar върху счупена или заразена кожа или в открита рана.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция към Synalar: копривна треска; Трудно дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Спрете да използвате това лекарство и незабавно се обадете на Вашия лекар, ако имате сериозно дразнене на лекуваната кожа или ако имате признаци на абсорбиране на Synalar през кожата, като например

Замъглено зрение, главоболие

Изтъняване на кожата, лесно натъртване

Промени в настроението

Наддаване на тегло, подпухналост в лицето ви; или

Мускулна слабост, чувство на умора.

Честите нежелани реакции на Synalar могат да включват

Лек сърбеж на кожата, изгаряне, пилинг или сухота

Изтъняване или омекотяване на кожата

Подути космени фоликули

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Мехури, пъпки или кожух на обработената кожа

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Промени в цвета на третираната кожа

Кожен обрив или дразнене около устата ви; или

Какво трябва да избегна?

Стрии.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Нежеланите реакции на Synalar

Не е вероятно други лекарства, които приемате перорално или инжектирате, да имат ефект върху локално прилагания флуоцинолон. Но много лекарства могат да взаимодействат помежду си. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате, включително лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти.

6.06.2014-06-05, 4:21:51

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар за одобрение История на наркотиците в правителството

Псориазис Humira, метотрексат, Remicade, циклоспорин, Stelara, инфликсимаб

Лихен Склерос преднизон, триамцинолон, бетаметазон топикален, клобетазол локално, третиноинов локален, Ретин-А

Екзема преднизон, флутиказон локално, триамцинолон топикал, дексаметазон, хидрокортизон топикален, доксепин локален

Дерматит флутиказон локално, триамцинолон локално, хидрокортизон топикал, преднизолон, доксепин локален

Какви други лекарства ще повлияят на Synalar?

Synalar (флуоцинолон за локално приложение)