Snakebite: симптоми на ухапване на ямата – преглед на темата

Пироновите змии, като гръмотевица, медна глава и памук (наричани още водни мокасини), са отровни (отровни) змии. Те оставят една, две или три пунктирни точки върху кожата, но вие винаги няма да видите никакви белези.

Тежка, непосредствена болка с бързо набъбване; Натъртване на кожата; Проблем с дишането; Промени в сърдечната честота или ритъма; Метален, каучуков или минерален вкус в устата; Изтръпване или изтръпване около устата, езика, скалпа, краката или областта на ухапване; Подуване на лимфните възли в близост до ухапване; Симптоми на шок.

Чувствайте се много притеснени или объркани; Слаба или чувствате, че може да припаднете; Пот и има студени тръпки; Бъдете болни в стомаха си или повръщайте; Чувствайте се слаби или замаяни.

Другите симптоми могат да бъдат причинени от самото захапване или от страх или тревога след ухапване. Вие може

Тежестта на симптомите ще зависи от вида змия, която ви бие, от колко отрова е инжектиран с ухапване (envenomation), и вашите лични рискове за здравето. Дори ако нямате симптоми в рамките на 8 часа след хапване, продължете да наблюдавате симптомите за период до 2 седмици.

Ако нямате симптоми в рамките на 8 до 12 часа, змията може да не е инжектирала венозно; Това се нарича суха захапка. Най-малко 25%, може би до 50%, от ухапвания са сухи.

Ако се инжектира отрова, около 35% са леки усложнения, 25% са умерени заболявания и 10% до 15% са тежки.

Важно е да запомните, че змията само инжектира част от своята отрова с всяка хапка, така че тя все още може да ви нарани след първата стачка. Мъртва змия, дори и една с отрязана глава, може да хапе и да освободи отровата чрез рефлекси до 90 минути след като умре.

Поленови преброявания, съвети за лечение и др.

Няма какво да кихате.

Сухите ухапвания или ухапвания, при които се инжектира само много малко количество отрова, могат да причинят леко кървене, болка и подуване при ухапване от ухапване; Ако се инжектира умерено количество отрова, има по-голяма вероятност да имате силна болка, подуване на целия крайник и общи болни чувства като гадене, повръщане и слабост. Отокът на целия крайник е ефект на отровата и може да причини синдром на отделенията. Това е рядко; Големи количества отрова обикновено причиняват силна болка и силно подуване. Може да имате затруднения с дишането, умерено до тежко кървене и признаци на шок след този вид захапка.