Укрепване на сърцето, предотвратяване на наранявания

От Ейми МакГори

Абдоминалните са вашите “работохолични мускули” – те постоянно работят, за да стабилизират сърцето ви и да ви помогнат да дишате (надявам се!). Трудно е да се почиват тези мускули, което прави коремните щамове болезнени наранявания.

Четири мускули образуват абдоминалите: вътрешните и външните обвивки, които обратят и странично огъват багажника ви, ректуса на корема (т.е. “мускулите на корема с шест пакета”, които ви прегръщат напред) и напречния корем, дълбокият мускул, Назад и ви помага да кашляте, кихате и издишвате. Щамовете обикновено включват ректуса на корема и обвивката.

Този вид нараняване е често срещано при спортове, включващи силно огъване или изправяне на гръбнака, като футбол, гимнастика и тенис на бейзбол. Също така се случва с усукващи движения в бейзбола, тениса и голфа. Не е нужно да улавяте, че “Хей Мери” преминавате, за да страдате от напрежение, обаче: Повдигането на тежки предмети у дома може да доведе до сълзи и в сълзи.

Когато коремните мускули се простират извън нормалния диапазон, възниква напрежение. Силното движение на огъване (като например обслужването на топка за тенис, докато насочвате вашия вътрешен Novak Djokovic) може също да доведе до напрежение. Неправилното опъване, издърпването, повдигането и скачането или бягането в лоша форма също могат да поставят спортист в риск.

Спортисти с коремни напрежения често се оплакват от скованост, нежност или “намушкване” по коремните мускули, особено когато се навеждат напред или назад. Малки движения като смях, кашляне, кихане и усукване също могат да бъдат болезнени.

Всеки тип болка в корема трябва да се проверява от лекар. Виталните органи стоят под тези стомашни мускули и когато се получи сълза, органите стават уязвими от нараняване. Херния може да възникне, когато част от червата излиза през разкъсания коремен мускул. Хирургията обикновено възстановява това състояние.

Щамовете се класифицират като леки издърпвания (степен 1), умерен дискомфорт с частично разкъсани влакна (степен 2) или пълно разкъсване на мускулните влакна и загуба на функция (степен 3). Участъците от степен 3 обикновено се нуждаят от операция.

Всички спортисти нямат абсолютен стил на Joe Manganiello и този факт, съчетан с ключовата роля на абдоминалите с стабилност на ядрото, ги прави изложени на риск от нараняване. Плътните или слабите коремни мускули могат да доведат до напрежение.

Представете си, че един широк приемник е прекарал крака си, за да хване футбол за тъчдаун. Мускулните влакна в тесни коремчета не могат да се плъзгат достатъчно добре, за да се справят с дръпнете, докато се прицелва за топката. Той оценява тъчдаун (по-добре!), Но може да натовари коремните мускули в процеса. Тези мускули (които се прикрепят към ребрата и таза) сега не могат да стабилизират багажника ефективно и да станат болезнени. Излизането от леглото сутрин, седенето, вдигането на предмети и дори дишането може да навреди, защото абсцесът се свива с най-малките движения – дори и да вдигате ръката си! Опитът да почиваш тези мускули е предизвикателство, което забавя лекуването и предизвиква още болка.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …