Симптоми и причини – кърмачета за кърмачета

Симптоми

Кога да се види лекар

Наблюдението на кърмачетата обикновено не е причина за безпокойство. Много е необичайно съдържанието на стомаха да има достатъчно киселина, за да дразни гърлото или хранопровода и да причини признаци и симптоми.

Вижте бебето, ако бебето ви

Някои от тези признаци могат да показват възможни сериозни, но лечими състояния, като ГЕРБ или блокиране на храносмилателния тракт.

Ако мускулът (долния езофагеален сфинктер) между хранопровода и стомаха се отпусне в неправилно време, съдържанието на стомаха може да потече в езофагуса на бебето.

Причини

При кърмачетата пръстенът на мускулите между хранопровода и стомаха – долния езофагеален сфинктер (LES) – все още не е напълно зрял. Това позволява съдържанието на стомаха да тече назад. В крайна сметка LES ще се отваря само когато бебето ви поглъща и ще остане плътно затворено в други времена, като запазва съдържанието на стомаха, където те принадлежат.

Факторите, които допринасят за кърмачето, са често срещани при бебетата и често не могат да бъдат избегнати. Тези фактори включват

Понякога, рефлуксът на бебето може да бъде причинен от по-сериозни състояния, като например

Кърмата на бебето обикновено се изчиства сама, без да причинява проблеми на вашето бебе.

Ако бебето Ви има по-сериозно състояние като ГЕРБ, той може да покаже признаци на лош растеж. Някои изследвания показват, че бебета, които имат чести епизоди на плюене, могат по-скоро да развият ГЕРБ по време на по-късното детство.

Как става възстановяването при кърмачета

Как става възстановяването при кърмачета

Усложнения