Пролетна диета грим

Не е необичайно да оставяте вниманието си за здравословно хранене малко по-рядко през зимата. В края на краищата, кой може да ви види в тези уютни – и обемисти – вълнени пуловери? Но пролетта е тук, и е време да се върнем там и да покажем на света от какво сте създадени. Само да направите няколко малки промени в ежедневната си диета може да доведе до големи промени в по-здравословен, монтажен ви. Ето четири лесни съвета, за да започнете.

1. Излизане. “Обемът е там, където се намира”, казва Виктория Шанта Ретели, РД, ЛД, от Северозападния паметник на болница уелнес институт в Чикаго. Това означава, че зареждате с храни, които ви дават най-много бурни неща – или в храненето – бързина, насищане – за най-малко количество калории.

В едно скорошно проучване учените от Penn State, водени от доктор Барбара Ролс, съобщават, че яденето на голяма нискокалорична салата като първи курс може да помогне да се намали количеството калории, консумирани в останалата част от храненето. Изследователите установяват, че когато индивидите ядат 3 чаши нискокалорична салата преди обяд, те ядат по-малко по време на цялото хранене – приемайки с 12% по-малко калории, отколкото когато не ядат първа салата. Нискокалоричните салати включват айсберг и романова маруля, моркови, домати, целина и краставици, без мазнини дресинг и леко сирене моцарела. Според резултатите от изследването, големите порции ви карат да се чувствате така, сякаш сте яли много, дори ако ядете нискокалоричен продукт.

2. Вземете Hot. Първото нещо сутрин е. Горещата варена зърнена храна като овесена каша има около една пета от калоричната плътност на сушената зърнена закуска, казва д-р Джей Кени, експерт по контрола на теглото в Pritikin Longevity Center и Spa в Aventura, Сушени зърнени храни опаковка в enormous 1400 до 2000 калории на паунд. “Горещите зърнени храни са по-пълни”, казва Кени. – Държеше ви захранва в късна сутрин, като ви помага да избегнете 10 часа сутринта.

Храненето на закуска с високо съдържание на фибри също може да помогне за предотвратяване на диабет, сърдечни заболявания и някои видове рак, казва Виктория Шанта Ретели, като посочва, че въпреки че най-новите диетични насоки за много хора по света препоръчват три порции пълнозърнести храни на ден, Проучванията на USDA показват, че по-малко от 1 на 10 души консумират препоръчителното количество цели зърна.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …