Подпомагане на някой, който има хранително разстройство – преглед на темата

Когато любим човек има хранително разстройство, като анорексия, булимия или преяждане, и се лекува, важно е да покажете подкрепа.

Можете да покажете личната поддръжка от

Можете също така да помогнете

Много хора се борят да се справят с чувствата и взаимодействията си с някого, който има хранително разстройство. Консултирането, като семейна терапия, може да ви помогне да научите начини за насърчаване на поведението на здравословно хранене при деца и тийнейджъри, които имат хранителни разстройства.

Показване и заявяване на вашата любов; Избягване на изкушението да се контролира лицето; Вярвайки, че вашият любим е развил собствените си високи ценности, идеали и стандарти; Насърчаване на самоувереността за действията на близкия човек, както за успехите, така и за неуспехите; Предлагане на подкрепа в периоди на обезсърчение.

Консултирането може да бъде голяма помощ за всички в семейството ви, независимо дали това означава да виждате един съветник сам, като двойка или като семейство. Всеки член на семейството може да се нуждае от уверение или консултиране в различно време по време на заболяването.

Видът на семейната терапия, наречен Maudsley Family Therapy (или Maudsley Method или Maudsley Approach) е показал, че е ефективен при лечението на деца и юноши, които имат анорексия.

Хранителните разстройства се случват по много различни причини. Много хора, които имат хранително разстройство, идват от семейства, в които други членове имат хранителни разстройства или имат други състояния като депресия. Това не означава, че член на семейството е причинил разстройството. Това просто означава, че тези условия изглежда по-вероятно да се случат в това семейство.

Можете да избегнете вината и самоувереността си, като използвате следните съвети.

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане

Не подтиквайте любимия си човек да яде или да не яде, освен ако това не е част от плана за лечение; Избягване на сравнения с други хора; Слушане на чувства; Не позволявайте на себе си да се контролира от поведението на близкия човек.

Използвайте професионален съветник, който да ви помогне да се справите със загрижеността си и да намалите въздействието на храненето върху вас и вашето семейство; Накарайте другите деца във вашето семейство да получат любов и внимание на един към друг; Използвайте семеен терапевт, за да помогнете на членовете на вашето семейство да намерят нови начини да се подкрепят един друг; Използвайте семеен терапевт, за да откриете нови начини за подпомагане на възстановяването на разстройство при хранене на близкия човек. Например, човек, който има анорексия, вероятно ще се справи по-добре в организирана среда, която е без хаос и емоционални изблици.

Покажете помощ на члена на вашето семейство, който има хранително разстройство. Кажете неща като: “Мога да видя колко трудно е това за теб, правиш добра работа, не насочвай вниманието само към члена на семейството, който се лекува, прекарвай времето си с други членове на семейството си и твоя Приятели, напомни си, че това е дълготрайно разстройство, което ще отнеме време, за да се случат промени, прости на себе си, ако мислите, че сте казали нещо, което не е подходящо, и прости на член на вашето семейство, ако той или тя се върне към нездравословно хранене; Не търсете причината за разстройството Работете в посока на промяна на нещата към по-добро Погледнете собственото си поведение на хранене и променете тези, които изглеждат нездравословни.