Намаляване на място: мога ли наистина да контролирам загубата на мазнини?

Стив Щайнбърг

Слух: Можете да забележите, че намалявате телесните мазнини

Легендата казва, че като насочвате определени части от тялото си чрез упражнения, можете да лазерно фокусирате, където тялото ви изгаря мазнини. По дяволите, човекът в телевизионната реклама за това абсолютно нещо загуби около 60 килограма около средата му, като направи три минути на ден на това, което прилича на асистирана машина за размазване. И популярната мъдрост казва, че няма проблем да се измиеш, ако ти направиш достатъчно хрускам. Но слуховете са верни ли?

Вярата: Не можете да контролирате къде губите мазнини

Съжаляваме, но където тялото ви губи мазнини, има повече общо с генетиката, отколкото с този седмичен клас “Six-Pack-A-Palooza” във вашата фитнес зала. “Искането на тялото ви да загуби мазнините в една област е като да се опитате да извадите чаша вода от единия ъгъл на пълна вана”, казва личната лектор Леция Уитлок, инструктор в Националния институт за лично обучение. “Общото ниво на водата ще падне, но в единия ъгъл на ваната няма да има разбойник.

Проучване от 2013 г. измерва ефекта от упражнението върху мастната маса на целевата телесна област. Субектите направиха нелепи брой преса за крака, използвайки своя неспокоен крак в течение на 12 седмици. Въпреки че постигнаха между 960 и 1200 повторения (!) Три пъти седмично срещу много лека съпротива, участниците не виждаха значителна промяна в мастната маса в упражнения крак. Налице е намаление на мастната маса в горната част на тялото, но е на крака, който е свършил цялата работа.

И така, откъде ви оставя това, ако искате да изведете през средата? На първо място, ние просто ви спаси навсякъде от $ 19 до $ 199, защото сега няма да бъдете изкушени да излязат и да получите най-новите “изгаряне на мазнини” ABS gizmo. И това е само началото на добрата новина. Ако сте сериозно да загубите червата си и следват здравословно упражнение и диетична програма, има някои неща, които можете да направите, за да намалите външния вид на талията, докато тялото ви се изплъзне.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …