Лято ръководство плодове

Независимо дали ви харесва сладко или кисело, има само кратък период от време, за да се насладите на свежи череши. Докато сладките череши често се продават свежи, по-голямата част от житото, наричано също “пай” череши, е консервирано, сушено или замразено.

Какво получавате: Черешите са богати на антиоксиданти: антоцианидини, които подсилват антиоксидантните защити и кверцетин, които могат да помогнат за регулиране на кръвното налягане. Те също така са добър източник на фибри, калий и витамини А и С.

Съвети за пазаруване: Сладките череши могат да бъдат намерени в секцията за производство на повечето пазари по време на сезона на череша. Сладките череши включват Бинг, Рение и Ламбърт.

Вишневите плодове, които са прекалено проституиращи, за да ядат извън ръцете, най-често се използват като пълнеж с пай. Намерете ги замразени, консервирани и сушени в повечето супермаркети; Те са по-трудно да се намери прясно. Сортовете включват Early Richmond, Montmorency и Morello.

Изберете череши, които са твърди, пълни и блестящи, без меки петна или синини.

Съхранение: Съхранявайте свежи череши в хладилника възможно най-бързо след покупката.

Когато това лято е тук, напълнете с пресни праскови. Извадете някои от сутрешното кисело мляко или зърнени закуски, изпечете я в пай или тарта, експериментирайте със солени рецепти за главни ястия или страни или просто ги изядете в движение, сок, блъскащ се по брадичката ви и без съмнение усмивка на твоето лице.

Какво получавате: Освен невероятен вкус, прасковите са опаковани с естествена доброта от витамини А, С и калий. Те също така са добър източник на антиоксиданти, бета каротин (който им дава дълбоко жълт цвят) и флавоноиди, които могат да помогнат за забавяне на процеса на стареене и намаляване на риска от някои видове рак и сърдечни заболявания. Плюс само 60 калории всеки и много фибри, те са мечтата на калориите.

Съвети за пазаруване: Изберете праскови с “прасковен” аромат, леко сладък и цветен. Зрелите праскови ще дадат малко, когато са леко натиснати.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Пиле, шоколад, салати, десерти, супа