Лечение с подуване на дома

Тенденции в борбата с болката

Лекото подуване обикновено ще изчезне сама. Домашното лечение може да помогне за облекчаване на симптомите.

Ако имате заболяване, което може да причини подуване, следвайте инструкциите на Вашия лекар, как да лекувате подуването.

Говорете с лекаря на детето си преди да превключите назад и напред между дозите ацетаминофен и ибупрофен. Когато превключвате между две лекарства, има вероятност вашето дете да получи прекалено много лекарства.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако някое от следните се случи по време на домашно лечение

Почивайте и предпазвайте болезнената област. Спрете, променете или прекъснете всяка дейност, която може да причини болката или болката ви. Повдигнете пострадалия или възпалената област на възглавниците, докато прилагате лед и всеки път, когато седите или легнете. Опитайте се да задържите областта на или над сърцето си, за да намалите отока; Избягвайте да седите или да стоите, без да се движите за продължителни периоди от време. Упражняването на краката намалява ефекта от гравитацията, така че подуването пада; Ниско-натриевата диета може да помогне за намаляване на подуването; Пийте много течности, за да предотвратите подуване, причинено от дехидратация; Поддържайте кожата си гола в гореща среда.

Подуването се увеличава или се разпространява; Други симптоми се развиват, като болка, треска, затруднено дишане или намаляване на уринирането; Симптомите стават по-тежки или често.