Запаси кухнята си в случай на бедствие

Сезонът на ураганите служи като напомняне, че бедствията могат да се случат, когато ги очаквате най-малко. Но ако се погрижите да бъдете подготвени предварително, то може да помогне на вас и на вашето семейство да останете в безопасност и здравословно, когато удари пострадали.

Фасул, сушен и консервиран; Зърнени храни – ориз, макаронени изделия, царевично брашно, ориз в торби; Сушени и консервирани зеленчуци; Мариновани храни; Сушени и консервирани плодове; Сокове и други напитки (нес кафе, чай); Закуски за зърнени закуски; Готови за консумация храни като ядки, гранули, фъстъчено масло, конфитюри и желета, бисквити и микс от пътеки; Мляко на прах или рафтове; Сушени или консервирани супи, яхнии и чили; Консервирана риба тон, сьомга, пиле или друго месо или говеждо месо; Разтворена бебешка формула и бебешка храна.

Съхранението на вашата кухня с точните съставки и оборудване гарантира, че ще можете да приготвяте здравословна храна дори във време на криза. За да ви помогне да се подготвите, потърсете съвет от правителството и експертите по безопасност на храните за това как да бъдете готови за бедствия във вашата кухня.

Складирането на килера ви с разнообразие от консервирани, сушени и бурни храни ще ви позволи да приготвяте здравословна храна без електричество. Sheah Rarback, RD, резидент на Маями, който е оцелял от многобройни прекъсвания на електрозахранването и урагани, предлага мислене извън кутията при избора на килера.

“Отидете в магазина за хранителни стоки в търсене на различни храни, които са стабилни в рафтове, като сърца от артишок, печени чушки, сушени плодове от стафиди, всички видове ядки, хумус, рамен или юфка от ориз. Готов да подготви храна “, казва тя.

Тъй като консервираните храни са с високо съдържание на натрий, тя препоръчва зареждане на всички храни с по-ниско съдържание на натрий, които са на разположение. Уверете се, че в килера ви има разнообразие от храни, които можете да комбинирате за здравословни ястия и леки закуски до три дни.

Хранителните храни, които трябва да се съхраняват на ръка, включват

Вие също ще имате нужда от вода – няколко галона кани от него, ако пространството позволява.

“В идеалния случай, трябва да съхранявате галон вода на човек на ден до три дни”, казва Рарбак.

Заедно с добре снабдяван килер, ще ви трябва известно оборудване. Първо, уверете се, че имате термометри, за да проверите температурата на хладилника и фризера. Целта ви е да поддържате фризера на или под 0 градуса по Фаренхайт и 40 градуса за хладилника. Не чакайте неприятности; Поставете термометрите в отделенията днес.

Друго оборудване, което ще бъде удобно: ръчен артикул за отваряне на кутии, водоустойчиви мачове, тежко алуминиево фолио, хартиени кърпи, хартиени плочи, пластмасови съдове и чаши, сухи ледени пакети, външна скара или печка и гориво за готвене.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Пиле, шоколад, салати, десерти, супа