Ssd af актуално

Използва се за SSD AF

Терапевтичен клас: антибактериален

Химически клас: Сулфонамид

Сребърният сулфадиазин е антибиотик. Тя действа като убива бактериите или предотвратява растежа им.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на сребърен сулфадиазин в местната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Преди да използвате SSD AF

Не се препоръчва употребата на сребърен сулфадиазин локално при недоносени или новородени бебета на 2 месечна възраст и по-млади.

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на сребърен сулфадиазинов лекарствен продукт в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи сребро сулфадиазин. Той може да не е специфичен за SSD AF. Моля, прочетете внимателно.

Много е важно да използвате това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство се използва само за кожата. Не го вземайте в очите, носа, устата или влагалището.

Да използвам

За да изчистите напълно кожата си или да запишете инфекцията напълно, продължете да използвате това лекарство за цялото време на лечение. Трябва да продължите да използвате това лекарство, докато изгорелият участък се излекува или е готов за кожни присадки. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилно използване на сребърен сулфадиазин

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да провери за каквито и да било проблеми или нежелани ефекти, които могат да бъдат причинени от това лекарство.

Ако инфекцията или изгарянето на кожата Ви не се подобри в рамките на няколко дни или седмици (за по-сериозни изгаряния или изгаряния в по-големи области) или ако се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Не използвайте това лекарство за кожен проблем, който не е проверен от Вашия лекар.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате следните симптоми при употребата на това лекарство: кървене от венците, кашлица или дрезгав глад, треска със или без втрисане, болезнено или трудно уриниране, рани, язви или бели петна по устните или устата, Необичайно кървене, синини или слабост, жълта кожа или очи. Това може да са симптоми на кръвно разстройство.

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате мехури, пилинг или напукана кожа, червени кожни лезии, тежко акне или кожен обрив, рани или язви по кожата или треска или студени тръпки, докато използвате това лекарство.

Преди да имате каквито и да било медицински изследвания, кажете на лекар, който отговаря, че приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове могат да бъдат повлияни от това лекарство.

Това лекарство може рядко да оцветява кожата кафеникаво сиво.

Предпазни мерки при използване на SSD AF

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

SSD AF Нежелани ефекти

SSD AF (сребърен сулфадиазин, локално)

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Медикаментозният локализин, локасомията, локасомията, локасомията, локасомията, локасомията, локасомията, локасомията, локасоид, тобрамицин, глюкамицин, тобрамицин, Dibucaine topical, Orabase, LMX 4, Bactine, Accuzyme, мафенид локално

 Или се присъединете към групата за поддръжка на SSD AF, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.