Sonata (zaleplon) използва, дозировка, странични ефекти

Какво представлява Sonata?

Sonata се използва за лечение на безсъние. Това лекарство причинява отпускане, за да ви помогне да заспите и да останете заспали.

Sonata може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Соната може да причини тежка алергична реакция. Спрете да приемате Sonata и да получите спешна медицинска помощ, ако имате някои от тези признаци на алергична реакция: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото. Соната ще ви накара да заспите. Никога не приемайте това лекарство по време на обичайното време за събуждане, освен ако нямате поне 4 часа, за да посветите на сън.

Важна информация

Някои хора, употребяващи това лекарство, са се занимавали с дейности като шофиране, хранене или извършване на телефонни обаждания и по-късно без спомен за дейността. Ако това се случи с Вас, спрете да приемате това лекарство и говорете с Вашия лекар за друго лечение на нарушението на съня.

Sonata може да предизвика нежелани реакции, които могат да увредят вашето мислене или реакции. Все пак може да се почувствате сънливо сутринта след приемането на лекарството. Докато не знаете как това лекарство ще ви въздейства по време на събуждане, бъдете внимателни, ако шофирате, управлявате машини, пилотирате самолет или правите всичко, което изисква да сте будни и бдителни. Не пийте алкохол, докато приемате това лекарство. Може да увеличи някои от нежеланите реакции на залеплон, включително сънливост. Соната може да бъде навик и трябва да се използва само от лицето, за което е предписано. Това лекарство никога не трябва да се споделя с друго лице, особено с някой, който има анамнеза за злоупотреба с наркотици или пристрастеност. Съхранявайте лекарството на сигурно място, където другите не могат да стигнат до него.

Може да имате симптоми на абстиненция, ако престанете да приемате това лекарство, след като го приемете няколко дни подред. Не спирайте внезапно приемане на Sonata, без да говорите с Вашия лекар. Може да се наложи да използвате по-малко и по-малко, преди да спрете лекарството напълно.

За да сте сигурни, че това лекарство е безопасно за Вас, уведомете Вашия лекар, ако някога сте били пристрастени към наркотици или алкохол.

Преди да приемете това лекарство

Соната може да е навик. Съхранявайте лекарството на място, където другите не могат да стигнат до него. НЕПРАВИЛНОСТТА НА ТОЗИ ЛЕКАРСТВО МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ПРИЛОЖЕНИЕ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАНЕ, особено при дете или друго лице, употребяващо лекарството без рецепта. Продажбата или раздаването на Соната е против закона.

Не трябва да използвате Sonata, ако сте алергични към залеплон.

За да сте сигурни, че залеплон е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Чернодробно или бъбречно заболяване

Сънна апнея (дишането спира, докато сте заспали)

Белодробно заболяване (астма, бронхит, емфизем, ХОББ) или други проблеми с дишането

Анамнеза за депресия, психични заболявания или мисли за самоубийство; или

История на пристрастяване към наркотици или алкохол.

Не е известно дали залеплон ще увреди неродено бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Не е известно дали залеплон преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Не трябва да кърмите, докато използвате това лекарство.

Седативните ефекти на Sonata може да са по-силни при по-възрастните. Замаяност или тежка сънливост могат да причинят падания или други злополуки.

Вземете Sonata точно както е предписано за вас. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не приемайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Соната ще ви накара да заспите. Никога не приемайте това лекарство по време на обичайното време за събуждане, освен ако нямате поне 4 часа, за да посветите на сън.

Някои хора, употребяващи това лекарство, са се занимавали с дейности като шофиране, хранене или извършване на телефонни обаждания и по-късно без спомен за дейността. Ако това се случи, спрете да приемате Sonata и говорете с Вашия лекар за друго лечение на нарушението на съня.

Не вземайте Sonata по време на нормалното си време за събуждане, освен ако не разполагате с поне 4 часа, за да посветите на сън.

Избягвайте да вземате Sonata в рамките на 1 час след хранене с високо съдържание на мазнини или тежки храни. Това ще направи по-трудно тялото ви да поеме лекарството.

Sonata е предназначена само за краткосрочна употреба. Не го приемайте повече от 2 седмици без съвет от Вашия лекар.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако симптомите на безсъние не се подобрят или ако се влошат след употреба на Sonata за 7 до 10 нощи подред

Соната може да е навик, дори при редовни дози. Никога не споделяйте това лекарство с друг човек, особено с някого, който има анамнеза за злоупотреба с наркотици или пристрастеност. НЕПРАВИЛНОСТТА НА ТОЗИ ЛЕКАРСТВО МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ПРИЛОЖЕНИЕ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАНЕ, особено при дете или друго лице, употребяващо лекарството без рецепта. Продажбата или раздаването на Соната на друго лице е против закона.

Как трябва да взема Sonata?

Не спирайте да прилагате залеплон изведнъж, след като сте го приемали няколко дни в редица, или може да имате неприятни симптоми на отнемане. Следвайте инструкциите на Вашия лекар относно намаляването на дозата.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага, топлина и светлина.

Проследявайте количеството лекарства, използвани от всяка нова бутилка. Zaleplon е наркотик на злоупотреба и трябва да сте наясно, ако някой използва неправилно или без рецепта лекарството.

Тъй като Sonata обикновено се приема според нуждите, може да не сте на схема на дозиране. Никога не приемайте това лекарство, ако нямате поне 4 часа да спите, преди да сте отново активни. Не вземайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Симптомите на предозиране могат да включват тежка сънливост, объркване, загуба на координация, неприятни мускули, слабо или плитко дишане, припадане.

Sonata може да предизвика нежелани реакции, които могат да увредят вашето мислене или реакции. Все пак може да се почувствате сънливо сутринта след приемането на лекарството. Докато не знаете как това лекарство ще ви въздейства по време на събуждане, бъдете внимателни, ако шофирате, управлявате машини, пилотирате самолет или правите всичко, което изисква да сте будни и бдителни.

Не пийте алкохол, докато приемате Sonata. Това може да увеличи някои от нежеланите реакции, включително сънливост.

Не приемайте други лекарства, които ви карат да сънувате (като студено лекарство, лекарства против болка, мускулни релаксанти и лекарства за депресия или тревожност).

Избягвайте Sonata по време на пътуване, например да спите на самолет. Може да бъдете събудени преди ефекта на лекарството да е изчезнал. Амнезия (забрава) е по-често, ако не получите поне 4 часа сън след приемане на дозата.

Соната може да причини тежка алергична реакция. Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция: копривна треска; Трудно дишане; гадене и повръщане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Спрете да използвате Sonata и незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате такива

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Агресия, възбуда, промени в поведението

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Тревожност, нервно чувство, депресия, объркване, халюцинации

Бронхоспазъм (хрипове, стягане в гърдите, затруднено дишане)

Какво трябва да избегна?

Мисли за нараняване; или

Усещане за светлина, като че можеш да излезеш.

Честите нежелани реакции на Sonata могат да включват

Странични ефекти за Sonata

Проблеми с паметта или координацията

Сънливост, замаяност

Изтръпване или изтръпване

главоболие

Разстроен стомах, запек

суха уста

Болка в гърба, гръдна болка

Болки в ставите или мускулите; или

Леко сърбеж или обрив.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Обичайна доза за възрастни безсъние

5 до 20 mg перорално непосредствено преди лягане или след като пациентът е легнал и е имал затруднения при заспиване; Дози над 20 mg не са адекватно оценени и не се препоръчват.

Обичайна гериатрична доза за безсъние

Пациентите в старческа възраст и инвалидизиращите пациенти изглеждат по-чувствителни към ефектите на хипнозата и отговарят на 5 mg залеплон. Дози над 10 mg не се препоръчват.

Приемането на това лекарство с други лекарства, които ви карат да сънувате, може да влоши тези ефекти. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемете Sonata с друго хапче за сън, лекарство против наркотична болка, мускулен релаксатор или лекарство за тревожност, депресия или гърчове.

Други лекарства могат да взаимодействат със залеплон, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

2.03.2015-09-26, 10:42:18.

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule 4 Потенциал за злоупотреба

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Информация за дозиране на Sonata

Безсъние мелатонин, лоразепам, амитриптилин, амбиен, ативан, золпидем, дифенидрамин, темазепам, доксепин, елавил, линеста, резоремил, езопиклолон, белсомара, розерем, триазолам, залеплон, Silenor, Halcion, доксиламин, Далман, рамелтон, 5-HTP, Tylenol PM, естазолам

Какви други лекарства ще повлияят на Sonata?

Соната (залеплон)