Спрете пушенето без да натоварвате

Може да се притеснявате да натрупате паунда, когато спрете да пушите – но има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да намалите теглото си до минимум. Те са

За да сведете до минимум наддаването на тегло, когато откажете пушенето

Не е задължително, въпреки че много хора го правят.

Средно хората печелят 5 кг (11 кг) през годината, след като спрат да пушат, според Дебора Лицет, консултант диетолог и изследовател в университета в Бирмингам.

Ще натовари ли, когато спра да пуша?

Има пет основни причини

След като се откажете от пушенето, тялото ви изгаря калории по-бавно. Дори ако не ядете повече, отколкото когато пушите, може да намалите теглото си – но по-активното може да помогне.

Редовното упражнение може да предотврати около половината увеличение на теглото, което се очаква след една година отказване от пушенето. Той изгаря калории и намалява глад за цигари.

Изградете поне 150 минути (2,5 часа) с умерено интензивно аеробно упражнение, като например бързо ходене, плуване или колоездене, всяка седмица.

Умерената активност означава да работите достатъчно твърдо, за да накарате да дишате по-силно от нормалното и да се чувствате малко по-топло от обикновено. Колкото повече упражнения правите, толкова повече калории ще изгорите.

Прочетете повече за това как да се упражнявате или да опитате нашия диван до 5К, който ще ви даде 5 километра в девет седмици, дори ако сте абсолютно начинаещ.

Защо слагате тегло, когато сте се отказали?

Преустановяване на лечението на тютюнопушенето, като никотинова заместителна терапия и таблетките Zyban (бупропион) и Champix (варениклин) с рецепта, може да удвои шансовете Ви за успешно напускане и също така да помогне да се намали наддаването на тегло през първите няколко месеца.

Прочетете листовката за пациента относно Champix

Прочетете листовката за пациента за Zyban

Важното за спирането на пушенето е, че го виждате. Ако сте загрижени за повишаване на теглото, но мислите, че спирането на пушенето и диетите в същото време ще бъде прекалено, спрете да пушите първо и да се справите с натрупването на тегло след това.

Ако наистина сте обезпокоени от натоварването, помолете Вашия лекар да Ви насочи към диетолог за диета, съобразена с Вашите индивидуални нужди.

Как мога да избегна натоварване, когато се откажа?

Този план ще ви насочи към това колко да се храните според текущото ви тегло, възраст, пол и ниво на активност и ще спрете да печелите повече тегло.

Намерете регистриран диетолог.

16/01 /

########

Лечения, които да ви помогнат да напуснете, включително никотинова заместителна терапия (NRT), Zyban, Champix и електронни цигари

Упражнение, за да се избегне натрупването на тегло

Средства за отслабване, които да ви помогнат да отслабнете здравословно, включително 12-седмичната диета и план за упражнения

Помощ за отказване, включително какво може да направи вашият лекар, местни услуги и терапии за замяна на никотина

Използвайте лекарства за спиране на пушенето, за да предотвратите повишаване

Диета внимателно при спиране на тютюнопушенето

Преустановете тютюнопушенето

Отслабвам

Спри да пушиш