Предотвратяване на рак на стомаха

Предотвратяването на рака е предприето действие за намаляване на шансовете за получаване; рак. Чрез предотвратяване на рака, броя на новите случаи на рак; В група или население се понижава. Надяваме се, това ще намалее; Броят на смъртните случаи, причинени от рак.

За да се предотврати появата на нови ракови заболявания, учените са изложени на риск; Фактори и защитни фактори. Всичко, което увеличава вашите; Шансът за развитие на рак се нарича фактор за риск от рак; Всичко, което намалява шансовете ви за развитие на рак, е; Наречен защитен фактор за рак.

Някои рискови фактори за рак могат да бъдат избегнати, но мнозина не могат. Например както пушенето, така и наследяването на някои гени са; Рискови фактори за някои видове рак, но само пушенето може да бъде; избягва. Редовното упражнение и здравословното хранене могат да бъдат защитни; Фактори за някои видове рак. Избягване на рискови фактори и; Увеличаването на защитните фактори може да намали риска ви, но го прави; Не означава, че няма да получите рак.

Разглеждат се и различни начини за предотвратяване на рака

Стомахът е J-образен орган в горната част на корема. Той е част от храносмилателната система, която обработва хранителни вещества (витамини, минерали, въглехидрати, мазнини, протеини и вода) в храните, които се консумират и помагат да се премине отпадъчен материал извън тялото. Храната се движи от гърлото до стомаха чрез куха мускулна тръба, наречена хранопровод. След като напусне стомаха, частично усвояваната храна преминава в тънките черва и след това в дебелото черво.

Вижте следващите обобщения за повече информация относно рака на стомаха

От 2005 г. броят на новите случаи на рак на стомаха в Съединените щати е останал почти същият. Мъжете са два пъти по-склонни да бъдат диагностицирани с рак на стомаха.

Ракът на стомаха е четвъртият най-разпространен рак в света.

Броят на смъртните случаи от рак на стомаха е намалял в продължение на много години, особено в Съединените щати. Черните мъже са повече от два пъти по-вероятни от белите мъже да умират от рак на стомаха.

Избягването на рискови фактори за рак може да помогне за предотвратяване на някои видове рак. Рисковите фактори включват тютюнопушене, наднормено тегло и недостатъчна физическа активност. Увеличаването на защитните фактори, като отказване от тютюнопушене, хранене на здравословна диета и упражняване също може да помогне за предотвратяване на някои видове рак. Говорете с Вашия лекар или друг медицински специалист за това как може да намалите риска от рак.

Ако имате някое от следните медицински състояния, може да увеличите риска от рак на стомаха

Генетичните състояния могат да увеличат риска от рак на стомаха при хора с някое от следните състояния

Рискът от рак на стомаха може да се увеличи при хора, които

Екологичните фактори, които могат да увеличат риска от рак на стомаха включват

Рискът от рак на стомаха се увеличава при хора, които идват от държави, където често се среща рак на стомаха.

Изследванията показват, че тютюнопушенето е свързано с повишен риск от рак на стомаха. Спирането на тютюнопушенето или никога не пушенето намалява риска от рак на стомаха. Пушачите, които спрат да пушат, намаляват риска от рак на стомаха с течение на времето.

Проучванията показват, че хроничната инфекция с Helicobacter pylori (H. pylori) бактерии е свързана с повишен риск от рак на стомаха. Когато бактериите от Н. pylori заразяват стомаха, стомаха може да се възпали и да причини промени в клетките, които линизират стомаха. С течение на времето тези клетки стават ненормални и могат да станат рак.

Някои изследвания показват, че лечението с H. pylori с антибиотици намалява риска от рак на стомаха. Необходими са още проучвания, за да се установи дали лечението с H. pylori с антибиотици намалява броя на смъртните случаи от рак на стомаха или поддържа промени в стомашната лигавица, които могат да доведат до рак, от влошаване.

Не яде достатъчно пресни плодове и зеленчуци е свързано с повишен риск от рак на стомаха. Някои изследвания показват, че яденето на плодове и зеленчуци, които са с високо съдържание на витамин С и бета каротин, може да намали риска от рак на стомаха. Проучванията показват също, че цели зърнени храни, каротеноиди, зелен чай и вещества, съдържащи се в чесъна, могат да намалят риска от рак на стомаха.

Изследванията показват, че храненето на диета с много сол може да увеличи риска от рак на стомаха. Много хора в Съединените щати вече ядат по-малко сол, за да намалят риска от високо кръвно налягане. Това може да е причината, поради която броят на раковите заболявания на стомаха е намалял в САЩ

Не е известно дали приемането на някои витамини, минерали и други хранителни добавки помага за намаляване на риска от рак на стомаха. В Китай проучването на бета каротин, витамин Е и селен добавки в диетата показва по-малък брой смъртни случаи от рак на стомаха. Изследването може да включва хора, които не са имали тези хранителни вещества в обичайните си диети. Не е известно дали повишените хранителни добавки ще имат същия ефект при хора, които вече ядат здравословна диета.

Други проучвания не показват, че приемането на хранителни добавки като бета каротин, витамин С, витамин Е или селен понижава риска от рак на стомаха.

Кръвните превантивни клинични изпитвания се използват за проучване на начините за: Намаляване на риска от някои видове рак. Някои; Проучванията за превенция на рака се извършват със здрави хора, които; Не са имали рак, но имат повишен риск от рак .; Други проучвания за превенция се извършват с хора, които са имали; Рак и се опитват да предотвратят друг рак от същия тип; Или да намали шансовете им за развитие на нов вид рак .; Други проучвания се извършват със здрави доброволци, които не са известни; Да има някакви рискови фактори за рак.

Целта на някои клинични изпитвания за предотвратяване на рака е да: Разберете дали действията, които хората предприемат, могат да предотвратят рака. Те; Може да включва ядене на плодове и зеленчуци, упражняване, отказване; Пушенето или приемането на определени лекарства, витамини, минерали или; Хранителни добавки.

В много части на страната се провеждат клинични изпитвания; Информация за клиничните изпитвания може да бъде намерена в клиничните проучвания; Проучвания раздел на този форум .; Проверка на списъка на клиничните изпитвания за рак за профилактика на рак на стомаха; Които вече приемат пациенти.

Това обобщение на информацията за раковите заболявания има актуална информация за стомашната (рак на стомаха) профилактика. Целта му е да информира и подпомага пациентите, семействата и лицата, които се грижат за тях.

Редакционния съвет за скрининг и превенция.

Клинично изпитване е проучване, което отговаря на научен въпрос, като например дали едно лечение е по-добро от другото. Проучванията се основават на минали изследвания и на наученото в лабораторията. Всяко проучване отговаря на някои научни въпроси, за да намери нови и по-добри начини да помогне на пациентите с рак. По време на клиничните проучвания за лечение се събира информация за ефектите на новото лечение и колко добре функционира. Ако едно клинично проучване покаже, че новото лечение е по-добро от това, което се използва в момента, новото лечение може да стане “стандартно”. Пациентите може да помислят за участие в клинично изпитване. Някои клинични проучвания са отворени само за пациенти, които не са започнали лечение.