somnote

Терапевтичен клас: Небарбитуратна хипнотичност

Използва за

Хлоралният хидрат е използван при лечението на безсъние (проблеми при сън) и спомага за успокояване или отпускане на нервни или напрегнати пациенти. Това лекарство обаче обикновено е заменено с други лекарства за лечение на безсъние и нервност или напрежение.

Хлоралният хидрат също се използва с аналгетици (лекарство за болка) за контрол на болката след операцията. Въпреки това, това лекарство обикновено е заменено с други лекарства за контрол на болката след операцията.

Хлоралният хидрат идва в различни силни страни. Сериозни проблеми, включително смърт, са настъпили, когато децата са получили грешна сила. Уверете се, че Вашият лекар е казал на Вашия фармацевт колко милиграма (mg) и колко капсули, чаени лъжички или супозитории трябва да се използват. Тази информация е необходима, за да се увери, че е дадена правилната сума.

Това лекарство е налице само с рецепта на Вашия лекар.

Продуктите, съдържащи хлорал хидрат, са били доброволно изтеглени от пазара на САЩ. Устното решение беше оттеглено на 25 май 2012 г. по бизнес причини. Пероралните капсули бяха оттеглени на 14 януари 2013 г. поради проблеми с доставките. Ректалните супозитории също са оттеглени.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате Somnote

Това лекарство има различни силни страни. Сериозни проблеми, включително смърт, са настъпили, когато децата са получили грешна сила. Уверете се, че Вашият лекар е казал на Вашия фармацевт колко милиграма (mg) и колко капсули, чаени лъжички или супозитории детето Ви трябва да получи. Тази информация е необходима, за да се увери, че е дадена правилната сума. При правилна употреба, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при деца, отколкото при възрастни.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на хлорален хидрат при пациенти в старческа възраст с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, които съдържат хлорален хидрат. Може да не е специфично за Somnote. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Ако се използва твърде много, то може да стане навик.

За пациенти, приемащи калории на хлорален хидрат

За пациенти, приемащи сироп от хлорален хидрат

За пациенти, използващи ректални супозитории на хлорален хидрат

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Това лекарство има различни силни страни. Уверете се, че Вашият лекар е казал на Вашия фармацевт колко милиграма (mg) и колко капсули, чаени лъжички или супозитории трябва да се използват. Тази информация е необходима, за да се увери, че е дадена правилната сума.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Правилно използване на хлорален хидрат

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако ще използвате това лекарство редовно за дълго време

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които забавят нервната система, вероятно причиняват сънливост). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати, лекарства за пристъпи, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Ако смятате, че Вие или някой друг може да сте получили предозирането на това лекарство, незабавно потърсете спешна помощ. Приемането на предозиране на хлорален хидрат или приемането на алкохол или други депресанти на ЦНС с хлорален хидрат може да доведе до загуба на съзнание и възможно смърт. Някои признаци на предозиране са непрекъснато объркване, затруднено преглъщане, конвулсии (припадъци), тежка сънливост, тежка слабост, задух или затруднено дишане, зашеметяващ и бавен или неравномерен сърдечен ритъм.

Това лекарство може да доведе до замайване, замаяност, сънливост или по-малко бдителност, отколкото обикновено. Дори ако се приемат преди лягане, това може да накара някои хора да се чувстват сънливи или по-малко бдителни за възникване. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Предпазни мерки при използване на

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

След като спрете да използвате това лекарство, все пак може да доведе до някои странични ефекти, които изискват внимание. През този период от време се консултирайте с Вашия лекар, ако забележите следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Изключена Изключена

Нежелани странични ефекти

Somnote (хлорал хидрат)

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule 4 Потенциал за злоупотреба

Седация тразодон, прометазин, лоразепам, хидроксизин, Активан, фентанил, вистарил, фенерган, фенобарбитал, атаракс, дезирел, бутабарбитал

Безсъние мелатонин, лоразепам, амитриптилин, Ambien, Ativan, золпидем, дифенхидрамин, темазепам, доксепин, Elavil, Lunesta, Restoril