soltamox

Сериозни и животозастрашаващи злокачествени образувания на матката, инсулт и белодробна емболия са свързани с употребата на тамоксифен при определяне на риска (жени с карцином в инфекция (DCIS) и жени с висок риск от рак на гърдата). Някои от тези нежелани реакции са фатални. Доставчиците на здравни услуги трябва да обсъдят потенциалните ползи спрямо потенциалните рискове от тези сериозни събития при жени с висок риск от рак на гърдата и жени с DCIS, като се има предвид, че тамоксифенът намалява риска от развитие на рак на гърдата. Ползите от тамоксифен надвишават рисковете при жени, които вече са диагностицирани с рак на гърдата.

Използва се за Soltamox

Терапевтичен клас: Антистроген

Тамоксифен също може да се използва за намаляване на риска от развитие на рак на гърдата при жени, които имат висок риск от развитие на рак на гърдата. Жените с висок риск от развитие на рак на гърдата са на възраст най-малко 35 години и имат комбинация от рискови фактори, които дават възможност за развитие на рак на гърдата 1,67% или повече през следващите 5 години. Вашият лекар ще ви помогне да определите риска от развитие на рак на гърдата.

Точният начин, по който тамоксифенът действа срещу рака, не е известен, но може да бъде свързан с начина, по който блокира ефектите на естроген върху тялото.

Преди да започнете лечение с тамоксифен, вие и Вашият лекар трябва да говорите за доброто, което това лекарство ще направи, както и за рисковете от него.

Tamoxifen се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тези употреби не са включени в етикетирането на продукта, тамоксифен се използва при някои пациенти със следните медицински състояния

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Преди да използвате Soltamox

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на тамоксифен при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при по-възрастните хора, отколкото при по-младите.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че сте уведомили Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи тамоксифен. Това може да не е специфично за Soltamox. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече или по-малко от него и не го използвайте по-често, отколкото ви е поръчал лекар. Точното количество лекарство, от което се нуждаете, е внимателно изработено. Приемането на твърде много може да увеличи шанса за нежелани реакции, като приема твърде много, може да не подобри Вашето състояние.

Тамоксифен понякога причинява леко гадене и повръщане. Въпреки това, може да се наложи няколко седмици или месеци да бъдат ефективни. Дори ако започнете да се чувствате зле, не спирайте да използвате това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Посъветвайте се с вашия медицински специалист за начини за намаляване на тези ефекти.

Поглъщайте таблетките цели с вода. Можете да приемате таблетките със или без храна.

Ако повръщате малко след приемането на доза тамоксифен, консултирайте се с Вашия лекар. Ще Ви бъде указано дали да приемете отново дозата или да изчакате до следващата насрочена доза.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Обърнете се към Вашия лекар или фармацевт за инструкции.

Правилно използване на тамоксифен

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Една жена трябва веднага да се свърже с лекаря си, ако се развие

Ако по някаква причина потърсите медицинска помощ, не забравяйте да уведомите Вашия лекар, че приемате тамоксифен или сте приемали тамоксифен.

За жени: Tamoxifen може да ви направи по-плодородни. Най-добре е да използвате някакъв вид контрол върху раждаемостта, докато го приемате. Не използвайте перорални контрацептиви (“хапчето”), тъй като те могат да променят ефекта на тамоксифен. Кажете на лекаря си веднага, ако мислите, че сте забременели, докато приемате това лекарство.

Предпазни мерки при използване на Soltamox

Поради начина, по който това лекарство действа върху тялото, има вероятност да причини нежелани ефекти, които може да не настъпят до месеци или години след употребата на лекарството. Тамоксифен увеличава шанса за рак на матката (утробата) при някои жени, които я приемат. Тамоксифен може да причини блокиране на вената, белия дроб или мозъка. При жените тамоксифенът може да причини рак или други проблеми на матката (утробата). Това също причинява рак на черния дроб при плъхове. Освен това се съобщава, че тамоксифен причинява катаракта и други очни проблеми. Обсъдете тези възможни ефекти с Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Soltamox нежелани реакции

Soltamox (тамоксифен)

Достъпност само за Rx

Бременност Категория D Положителни доказателства за риск

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

WADA Class Anti-Doping Класификация

Рак на гърдата, адювант тамоксифен, летрозол, таксол, фемара, херцептин, паклитаксел

Рак на гърдата, метастатичен тамоксифен, анастрозол, летрозол, аримидекс, таксол, кселода

Рак на гърдата, палиативен естрадиол, тамоксифен, премарин, тестостерон, Estrace, Megace

Рак на гърдата, мъжки тамоксифен, Nolvadex

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Soltamox, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.