Талонекс суспензия на скалпа

Лечение на плакатен псориазис върху скалпа и тялото. Може да се използва и при други състояния, определени от Вашия лекар.

Taclonex суспензия от скалп е комбинация от локален кортикостероид и агент, подобен на витамин D. Точно как работи за лечение на псориазис, не е известно.

Свържете се незабавно с Вашия лекар или медицински специалист, ако някое от тях се отнася за Вас.

Някои медицински състояния могат да взаимодействат с суспензията Taclonex Scalp. Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви медицински състояния, особено ако някое от изброените по-долу се отнася за Вас

Някои лекарства могат да взаимодействат с суспензията Taclonex на скалпа. Тъй като малко, ако има такова, от таблетката Taclonex Scalp се абсорбира в кръвта, рискът от взаимодействие с друго лекарство е нисък.

Попитайте Вашия медицински специалист, ако суспензията на Taclonex Scalp може да взаимодейства с други лекарства, които приемате. Проверете при вашия доставчик на здравни грижи, преди да започнете, спрете или променете дозата на което и да е лекарство.

Използвайте суспензия Taclonex на скалпа, съгласно указанията на Вашия лекар. Проверете етикета на лекарството за точни указания за дозиране.

Посъветвайте се с вашия доставчик на здравни грижи за всякакви въпроси, които може да имате относно използването на суспензия Taclonex Scalp.

Всички лекарства могат да причинят нежелани реакции, но много хора нямат никакви или незначителни странични ефекти. Консултирайте се с Вашия лекар, ако някоя от тези най-често срещани нежелани лекарствени реакции се запази или стане притеснителна

Леко парене, дразнене, сърбеж или зачервяване на мястото на приложение.

Тежки алергични реакции (обрив, уртикария, сърбеж, затруднено дишане, стягане в гърдите, подуване на устата, лицето, устните или езика); Акне-подобен обрив; Прекомерен растеж на косата; Очно дразнене; Възпалени космени фоликули; Възпаление около устата; Мускулна слабост; Повдигна червени подутини по кожата; Тежко или продължително изгаряне, крекинг, сушене, дразнене, зачервяване или лющене на кожата, преди да се използва суспензия Taclonex Scalp; Тежка или постоянна замаяност, сънливост или слабост; Симптоми на високи нива на калций в кръвта (напр. Костна болка, обърканост, запек, главоболие, гадене или повръщане, необичайна умора или слабост); Симптоми на висока кръвна захар (напр. Повишен глад, жажда или уриниране, зачервяване, бързо дишане, миризма на дъх); Изтъняване, омекотяване или обезцветяване на кожата; Необичайно или лесно натъртване; Необичайно увеличаване на теглото, особено в лицето; Промени в зрението.

Това не е пълен списък на всички нежелани реакции, които могат да възникнат. Ако имате въпроси относно нежеланите реакции, свържете се с вашия доставчик на здравни услуги. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. За да съобщите за нежелани реакции на съответната агенция, моля, прочетете Ръководството за проблеми с докладването на FDA.

Свържете се с 1-800-222-1222 (Американската асоциация на центровете за контрол на отравянията), вашия локален център за отравяния или спешното отделение.

Съхранявайте Taclonex суспензия на скалпа при стайна температура между 68 и 77 градуса по Целзий (20 и 25 градуса С). Да не се съхранява в хладилник. Съхранявайте далеч от топлина, влага и светлина. Не съхранявайте в банята. Съхранявайте бутилката в картонената опаковка, когато не я използвате. Да се ​​използва в рамките на 6 месеца след отварянето. Пазете суспензията на Taclonex от скалпа извън обсега на деца и далеч от домашни любимци.

Тази информация не трябва да се използва, за да се реши дали да се приема тактова суспензия Taclonex или друго лекарство. Само вашият доставчик на здравни услуги има познания и обучение, за да реши кои лекарства са подходящи за Вас. Тази информация не одобрява каквото и да е лекарство като безопасно, ефективно или одобрено за лечение на всеки пациент или здравословно състояние. Това е само кратко обобщение на общата информация за суспендирането на Taclonex Scalp. Не включва цялата информация за възможните начини на употреба, указания, предупреждения, предпазни мерки, взаимодействия, нежелани ефекти или рискове, които могат да се отнасят за суспензията на Taclonex Scalp. Тази информация не е специфична медицинска помощ и не замества информацията, която получавате от вашия доставчик на здравни услуги. Трябва да разговаряте с вашия доставчик на здравни услуги за пълна информация за рисковете и ползите от използването на суспензия Taclonex Scalp.