Обобщение: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Ferrula, Ferula sumbul, корен от мускус, Racine de Musc, Racine Musqué.

Sumbul е билка. Коренът и подземният ствол (коренище) се използват за производството на лекарства; Хората вземат обобщение за астма и бронхит. Той се използва и за контрол на мускулните спазми и за отпускане.

Не е налице достатъчно информация, за да се знае как субулът може да действа като лекарство.

Недостатъчно доказателство за; астма; Бронхит; Мускулни спазми; Причинява релаксация; Други условия. Необходими са повече доказателства за оценка на ефективността на обобщението за тези употреби.

Няма достатъчно информация, за да се разбере дали субулът е безопасен или какви са възможните нежелани реакции. Специални предупреждения и предпазни мерки: Бременност и кърмене: Не се знае достатъчно за употребата на субубул по време на бременност и кърмене. Останете на сигурно място и избягвайте употребата.

Понастоящем нямаме информация за взаимодействията SUMBUL

Подходящата доза сумпулс зависи от няколко фактора, като например възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. Понастоящем няма достатъчно научна информация за определяне на подходящ диапазон от дози за обобщение. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Gruenwald J, Brendler T, Jaenicke С. PDR за растителни лекарства. 1st ed. Montvale, NJ: Медицинска икономическа компания, Inc., 1998.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия