Симптоми и причини – ухо на самолета

Симптоми

Причини

Средно ухо

Средно ухо

Ухото на самолета може да се появи в една или и двете уши. Може да включват признаци и симптоми на ушите на самолета

Ако ухото на самолета е тежко или продължава повече от няколко часа, може да се случи

Обикновено можете да направите нещата сами, за да лекувате самолета на самолета. Ако дискомфортът, пълнотата или заглушения слух траят повече от няколко часа, или ако имате някакви силни признаци или симптоми, се обадете на Вашия лекар.

Средното ухо включва три малки кокала – чук, наковалня и стремена. Средното ухо е отделено от външното ухо от тъпанчето и е свързано с гърба на носа и гърлото ви чрез тесен проход, наречен евстахиева тръба. Кохлеята, охлювна структура, е част от вътрешното ви ухо.

Ухото на самолета се появява, когато дисбалансът на налягането на въздуха в средното ухо и атмосферното налягане в околната среда предотвратяват вибрациите (тимпаничната мембрана) от вибриране, както трябва. Регулирането на налягането на въздуха е работата на тесен проход, наречен евстахиева тръба. Единият край е свързан със средното ухо. Другият край има малък отвор, където се срещат гърба на носната кухина и горната част на гърлото (назофаринкс).

Когато един самолет се изкачва или слиза, налягането на въздуха в околната среда се променя бързо, а евстахиевата тръба често не реагира достатъчно бързо. Поглъщането или прозяването активира мускулите, които отварят евстахиевата тръба и позволяват на средното ухо да напълни въздушното си захранване, като често елиминира симптомите на самолета на самолета.

Ухото баротраума също може да бъде причинено от

Възможно е да имате и малък случай на баротрамума, докато карате асансьор в висока сграда или карате в планината.

Всяко условие, което блокира еустацийската тръба или ограничава нейната функция, може да увеличи риска от самолетен удар. Общите рискови фактори включват

Честото или тежко ухо на самолета може да увреди тъканите на вътрешното ухо или евстахиевата тръба, което увеличава шансовете ви отново да срещнете проблема.

Ухото на самолета обикновено не е сериозно и реагира на самообслужване. Дългосрочни усложнения могат да възникнат, когато състоянието е сериозно или продължително или ако има увреждане на структурите на средното или вътрешното ухо.

Рискови фактори

Усложнения

Редките усложнения могат да включват