Змия и гущер ухапвания – домашно лечение

Ако сте били ухапани от змия или гущер, които знаете или мислите, че са отровни, обадете се на 911 или на други служби за спешна помощ незабавно. Не чакайте да се развият симптомите. Симптомите могат да се развият от лека до тежка.

Ако мислите, че ухапването от змия е извънредна ситуация, обадете се на 911; Останете спокойни и се опитайте да си починете тихо; Ако не сте сигурни какъв тип змия или гущер ви бият, обадете се на Център за контрол на отровите незабавно, за да помогнете да разпознаете змията или гущера и да разберете какво да направите по-нататък. Премахнете всички бижута. Краката може да се подуят, което прави по-трудно премахването на бижутата след като подуването започва; Използвайте писалка, за да маркирате ръба на отока около ухапването на всеки 15 минути. Това ще помогне на Вашия лекар да прецени как отровата се движи в тялото ви.

Медицината (антибиотик) за противодействие на ефектите от отровата може да спаси крайниците или живота ви. Антивирусът се дава веднага, щом лекар определи, че е необходимо, обикновено в рамките на първите 4 часа след змийската атака. Антивикомът може да бъде ефективен до 2 седмици или повече след ухапване от змия.

Незабавното домашно лечение не трябва да забавя транспорта за спешна оценка.

Поленови преброявания, съвети за лечение и др.

Няма какво да кихате.