соната

Терапевтичен клас: Небарбитуратна хипнотичност

Използва за соната

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Сънят лекарства може да предизвика специален тип загуба на паметта или “амнезия”. Когато това се случи, човек не помни какво се е случило в продължение на няколко часа между употребата на лекарството и времето, когато неговите ефекти се изхабят. Това обикновено не е проблем, тъй като повечето хора заспиват след приемането на лекарството. В повечето случаи проблемите с паметта могат да бъдат избегнати, като се взема zaleplon само когато сте в състояние да получите най-малко 4 часа сън, преди да трябва да бъдете активни отново. Не забравяйте да поговорите с лекаря си, ако мислите, че имате проблеми с паметта.

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на залеплон при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на залеплон при възрастни хора. Въпреки това, объркването и падането са по-вероятни при по-възрастните, които обикновено са по-чувствителни от ефекта на золпидем, отколкото по-младите. Пациентите в старческа възраст може да изискват по-ниска доза, за да помогнат за намаляване на нежеланите ефекти.

Изследванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Преди да използвате Sonata

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че сте уведомили Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Ако се приемат твърде много, тя може да се превърне в навик (причиняваща умствена или физическа зависимост).

Вземете залеплон точно преди да си легнете, когато сте готови да заспите. Това лекарство действа много бързо, за да ви заспи.

Не приемайте това лекарство, когато вашият график не ви позволява да получите поне 4 часа сън. Ако трябва да се събудите преди това, може да продължите да се чувствате сънливи и да имате проблеми с паметта, тъй като ефектите на лекарството не са били Време за износване.

Zaleplon може да се приема със или без храна или с пълен или празен стомах. Въпреки това, приемането на това лекарство с или непосредствено след тежко или високо маслено хранене може да накара zaleplon да не работи толкова бързо.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилното използване на соната

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Ако смятате, че трябва да вземете залеплон за повече от 7 до 10 дни, не забравяйте да го обсъдите с Вашия лекар. Безсъние, което продължава по-дълго от това, може да е знак за друг медицински проблем.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на централната нервна система (ЦНС) (лекарства, които причиняват сънливост). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки: седативи, успокоителни средства или медикаменти за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати, лекарства за гърчове, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да накара някои хора, особено по-възрастни хора, да станат сънливи, замаяни, замаяни, тромави или нестабилни или по-малко бдителни, отколкото обикновено. Въпреки че zaleplon се приема преди лягане, това може да накара някои хора да се чувстват сънливи или по-малко бдителни за възникването им. Уверете се, че знаете как реагирате на zaleplon, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни, нестабилни или не сте бдителни или виждате добре.

Ако развиете необичайни и странни мисли или поведение, докато приемате залеплон, не забравяйте да го обсъдите с Вашия лекар. Някои промени, настъпили при хора, приемащи това лекарство, са подобни на тези, наблюдавани при хора, които пият алкохол и след това действат по начин, който не е нормален. Другите промени могат да бъдат по-необичайни и екстремни, като объркване, халюцинации (виждане, слух, мирис или усещане на несъществуващи неща) и необичайно възбуда, нервност или раздразнителност.

Това лекарство може да причини поведение, свързано със съня, като управление на автомобил (шофиране от сън), ходене (ходене по сън), правене на секс, извършване на телефонни разговори или приготвяне и хранене на храна, докато сте заспали или не сте напълно будни. Ако се появят тези реакции, незабавно уведомете Вашия лекар.

Ако ще продължите да приемате залеплон, не спирайте да го приемате, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска да намалите постепенно сумата, която приемате, преди да се спрете напълно. Спирането на това лекарство внезапно може да предизвика странични ефекти при отнемане.

Предпазни мерки при използване на Sonata

След като вземете залеплон за безсъние, може да имате затруднения в съня (отскок на безсъние) през първите няколко нощи, след като спрете да го приемате.

Ако смятате, че Вие или някой друг може да сте получили предозирането на това лекарство, незабавно потърсете спешна помощ. Приемането на свръхдоза на залеплон или приемането на алкохол или други депресанти на ЦНС при залеплон може да доведе до проблеми с дишането и загуба на съзнание. Някои признаци на свръхдоза са тромавост или нестабилност, объркване, тежка сънливост, ниско кръвно налягане, необичайна тъга или чувство за бавно състояние и затруднено дишане.

Zaleplon може да причини сериозен тип алергична реакция, наречена анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Спрете да приемате това лекарство и незабавно да се обадите на лекаря си, ако имате сърбеж, уртикария, дрезгавост, затруднено дишане, проблеми с гълтането или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Соната нежелани реакции

Соната (залеплон)

След като спрете да използвате това лекарство, все пак може да доведе до някои странични ефекти, които изискват внимание. През този период от време се консултирайте с Вашия лекар, ако забележите следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule 4 Потенциал за злоупотреба

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Безсъние мелатонин, лоразепам, амитриптилин, амбиен, ативан, золпидем, дифенидрамин, темазепам, доксепин, елавил, линеста, резоремил, езопиклолон, белсомра, розерем, триазолам, залеплон, Silenor, Halcion, доксиламин, Далман, рамелтон, 5-HTP, Tylenol PM, естазолам