св. Жълт кантарион (hypericum perforatum) фон

Патологична монография “Natural Standard®”, Copyright © 2016 (). Всички права запазени. Забранено е търговското разпространение Тази монография е предназначена само за информационни цели и не трябва да се тълкува като конкретен медицински съвет. Трябва да се консултирате с квалифициран доставчик на здравни грижи, преди да вземете решения относно терапиите и / или здравните условия.

Екстрактите от Hypericum perforatum L. (жълт кантарион) са традиционно препоръчани за широк спектър от медицински състояния. Най-честата днешна употреба на жълт кантарион е за депресия. Проучванията показват, че жълт кантарион може да бъде еднакво ефективен като трицикличните антидепресанти (ТСА) и селективните антидепресанти на инхибитора на обратното захващане на серотонина (SSRI) за лека до умерена депресия.

Като цяло доказателствата сочат, че жълт кантарион може да бъде ефективен при лека до умерена депресия. Доказателството за тежка депресия остава неясно.

Жълт кантарион може да причини сериозни взаимодействия с лекарства, билки или добавки, отпускани с рецепта. Следователно, хората, които използват някакви лекарства, трябва да се консултират с доставчиците на здравни услуги, включително фармацевт, преди да започнат терапията.

Тази монография, основана на доказателства, е подготвена от Collaboration Research Natural Collaboration