Увреждане на гръбначния мозък: безопасни трансфери към или от инвалидна количка – преглед на темата

След увреждането на гръбначния мозък (SCI), може да се наложи инвалидна количка. Преминаването от инвалидна количка на друго място е известно като трансфер. Ако имате достатъчно сила на горната част на тялото, може да сте в състояние да го направите сами.

Мозъкът и гръбначният стълб са заобиколени от ясна течност, наречена цереброспинална течност (CSF). Тази течност се произвежда и се съхранява в кухини в мозъка, наречени вентрикули. Той циркулира около мозъка, преминавайки от вентрикулата в камерата. Целта на течността е да се възпират и защитават мозъка и гръбначния мозък, да се осигурят хранителни вещества и да се отделят някои от отпадъчните им продукти. Всяко излишно количество течност изтича от мозъка и се абсорбира от вените в горната част на мозъка; Хидроцефалия …

Уверете се, че има възможно най-малко разстояние между трансферните повърхности. Ако разстоянието е твърде голямо, използвайте трансферна дъска. Трансферната платка може да преодолее пролуката между двете трансферни повърхности, улеснявайки това; Опитайте се да направите двете трансферни повърхности възможно най-близо до височина; Уверете се, че трансферните повърхности са стабилни. Заключете инвалидната количка. И бъдете сигурни, че другата повърхност няма да се движи; Бъдете наясно с предметите, които кожата ви може да одраска по време на трансфера. Това изстъргване може да причини рани под налягане; Ако имате катетър, бъдете наясно с предметите, които може да улови; Ако е възможно, премахнете обекти, които могат да повлияят на трансфера ви. Това може да включва облегалки за ръце или крака; Ако ще ходите на пода, бъдете сигурни, че имате обувки без приплъзване и няма начин да хвърляте килими или други предмети; Ако се притеснявате, че сте в състояние да се прехвърлите, помолете за помощ. Обяснете на лицето, че ви помага точно какво имате нужда от него или нея да направите.