Сулфизоксазол (орален път) описание и търговски марки

Сулфизоксазолът се използва за лечение или профилактика на инфекции в много различни части на тялото. Той принадлежи към групата лекарства, известни като сулфонамидни антибиотици. Тя действа чрез предотвратяване на растежа на бактериите. Това лекарство обаче няма да работи при настинки, грип или други вирусни инфекции.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Поради токсичността на сулфизоксазол не се препоръчва употреба при кърмачета на възраст под 2 месеца.

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на сулфизоксазол при гериатрични пациенти. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат свързани с възрастта бъбречни и чернодробни проблеми, което може да наложи повишено внимание при пациенти, приемащи сулфадиазин.

Таблетка, сироп, суспензия

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

алергии

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Педиатрична

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Гериатрична

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Други взаимодействия

Това лекарство не трябва да се прилага на кърмачета на възраст под 2 месеца, освен ако не е указано от лекаря на Вашето дете. Сулфизоксазолът може да причини сериозни нежелани реакции в тази възрастова група.

Други медицински проблеми

Вземете това лекарство с пълно стъкло (8 унции) вода. Няколко допълнителни чаши вода трябва да се приемат през деня, освен ако не е указано друго от Вашия лекар. Консумирането на допълнителна вода ще помогне да се предотвратят някои нежелани ефекти.

Дозирането

Това лекарство работи най-добре, когато има постоянно количество в кръвта или урината. За да запазите количеството постоянно, не пропускайте никакви дози. Също така, най-добре е дозите да се приемат на равни интервали от време през деня. Ако имате нужда от помощ при планирането на най-доброто време, за да вземете лекарството, консултирайте се с Вашия лекар.

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да използвате това лекарство за цялото време за лечение, дори ако се чувствате по-добре след първите няколко дози. Ако престанете да приемате това лекарство прекалено рано, симптомите Ви може да се появят отново.

Разклатете пероралната суспензия много преди всяка употреба. Измерете лекарството с маркирана лъжица, спринцовка за перорална или медицинска чаша. Средната домакинска чаена лъжичка може да не поддържа необходимото количество течност.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

При това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Спрете да използвате това лекарство и веднага се консултирайте с Вашия лекар, ако имате някой от следните симптоми: кожен обрив, образуване на мехури, пилинг или разхлабване на кожата, кашлица, диария, сърбеж, рани, язви или бели петна в устата Или на устните, или необичайна умора или слабост.

Ако имате треска, втрисане, болки в ставите или мускулите, бледо кожа, зачервени червени или лилави петна по кожата, задух, болки в гърлото, жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен кръвен проблем.

Сулфизоксазол може да причини диария, а в някои случаи може да е тежък. Не приемайте лекарства за лечение на диария, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Лекарствата против диария могат да влошат диарията или да я издържит по-дълго. Ако леката диария продължава или се влошава, консултирайте се с Вашия лекар.

Пропусната доза

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

съхранение

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.