Спрафлоксацин (орален път)

Дозирането

Пропусната доза

Спартафлоксацин може да се приема с храна или на празен стомах или с млечни продукти или продукти, съдържащи кофеин.

Пийте много течности, докато се лекувате с това лекарство. Пиенето на допълнителна вода ще спомогне за предотвратяване на някои нежелани ефекти на спарфлоксацин.

Това лекарство работи най-добре, когато има постоянно количество в кръвта или урината. За да запазите количеството постоянно, не пропускайте никакви дози. Също така, най-добре е дозите да се приемат на равни интервали, ден и нощ. Например, ако трябва да приемате една доза на ден, опитайте се да я приемате по едно и също време всеки ден.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

съхранение

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.