Синдром на затъмняване при деменция и болест на Алцхаймер: причини, симптоми и лечение

Нийл Лава, М; На 17 декември 2015 г.

Когато сте с някой, който има болестта на Алцхаймер, може да забележите големи промени в начина, по който действат в късния следобед или в ранния вечер. Лекарите го наричат ​​”залез слънце” или синдром на залез слънце.

Изгасващата светлина изглежда е спусъка. Симптомите могат да се влошат, докато нощта продължава и обикновено се подобрява до сутринта.

Въпреки че може да не сте в състояние да го спрете напълно, можете да предприемете стъпки, които да помогнете за справянето с това предизвикателно време от деня, така че и двамата да спите по-добре и да сте по-малко уморени през деня. Оставете доктора на близкия човек да знае какви промени сте виждали.

Когато някой е залез слънце, те могат да бъдат

Те също могат

До 1 на всеки 5 души с синдром на залез слънце на Алцхаймер. Но това може да се случи и при възрастни хора, които нямат деменция.

Лекарите не са сигурни защо се случва затъмнението.

Някои учени смятат, че промените в мозъка на хора с деменция могат да засегнат техния вътрешен “часовник на тялото”. Зоната на мозъка, която сигнализира, когато сте будни или заспали, се разпада при хора с болестта на Алцхаймер. Това може да доведе до залез слънце.

Може би е по-вероятно да е вашият любим човек

Това, което се случва около някого, може също да постави началото на симптомите на зачервяване. Някои от тях са

Ако се чувствате уморени или разочаровани в края на деня на грижите, вашият любим човек може да забележите, дори и без да казвате нищо. Това може да ги разстрои. Това е нормално за вас, като грижещ се, да имате такива чувства. Опитайте се да знаете как се справяте с тези емоции, ако мислите, че това може да промени.

Потърсете модели. Обърнете внимание на нещата, които изглежда я задействат, и след това направете всичко възможно, за да избегнете или ограничите тези задействания.

Раздразнен (разстроен или тревожен;

Yel; Pac; Чуйте или вижте неща, които не са; Имайте промени в настроението

Твърде гума; Глад или жажда; Depresse; В пай; Диаметър; Имам проблеми със съня

По-малко светлина и повече сенки в къщата. Това може да предизвика объркване и страх; Проблеми, които разделят мечтите от реалността. Това може да бъде дезориентирано.