Преглъщане на въздуха – преглед на темата

Поглъщането на въздух може да причини подуване, подуване, гасене и болка в корема. Поглъщаният въздух, който не се отделя чрез изгаряне, преминава през храносмилателния тракт и се освобождава като газ (плосък).

“Бременните ми боли” – това е нещо, което всеки родител чува. Но ако изглежда, че детето ви постоянно се оплаква от стомашни проблеми през цялото време, може да има сериозно храносмилателно разстройство; Тези състояния имат различни причини, но споделят много от същия симптом; Nause; Bloatin; Stomachach; Diarrhe; Vomitin; Дехидратация (от диария и повръщане, ако детето ви често има такива симптоми, първата стъпка е да се види лекар.

Аерофагията е състояние, при което се поглъщат големи количества въздух. Това се случва най-често при хора, които са много загрижени или имат проблеми с психичното здраве. Въпреки това, това се вижда и при тийнейджърите, които искат да покажат способността си да се гърчат шумно.

Можете да избегнете поглъщането на въздух.

Отделете време, когато ядете и пиете. По-вероятно е да поглъщате въздух, когато бързате по време на хранене или ядете на бягането; Дъвчете добре храната си, преди да погълнете; Избягвайте газирани напитки, като сода и бира, и не пийте през слама.