св. Жълт кантарион – преглед на темата

Депресивни тенденции

Жълт кантарион (Hypericum perforatum) е растение с жълти цветя, което хората в европейските страни използват векове наред за лечение на лека до умерена депресия. В Съединените щати се продава като хранителна добавка и може да се намери в магазините за здравословни храни и аптеките.

Жълт кантарион се използва в краткосрочно лечение на лека до умерена депресия.

Може да са необходими до 2 до 3 седмици за жълт кантарион за подобряване на депресивните симптоми. Не всички препарати на жълтия кантарион са еднакви. Стандартизирана форма означава, че количеството жълт кантарион е една и съща във всяка капсула.

Жълт кантарион причинява по-малко странични ефекти (като храносмилателни дискомфорт или главоболие), отколкото антидепресантни лекарства, въпреки че може да предизвика обрив със слънчева експозиция.

Жълт кантарион може да взаимодейства с лекарства, използвани за лечение на някои други заболявания, като СПИН. Важно е да уведомите Вашия лекар или фармацевт, ако искате да опитате жълт кантарион, така че той или тя да определи дали това може да повлияе на другите лекарства, които приемате.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) не регулира хранителните добавки по същия начин, по който регулира лекарствата. Една хранителна добавка може да се продава с ограничени или никакви изследвания за това колко добре работи.

Винаги информирайте Вашия лекар, ако използвате диетична добавка или ако мислите за комбиниране на хранителна добавка с конвенционалното медицинско лечение. Може да не е безопасно да се откажете от конвенционалното си лечение и да разчитате само на хранителна добавка. Това е особено важно за жени, които са бременни или кърмят.

Когато използвате хранителни добавки, имайте предвид следното

Не приемайте жълт кантарион, докато приемате други антидепресанти. Може да се свръзвате с вас, което води до сериозни нежелани странични ефекти. Винаги говорете с Вашия лекар, преди да вземете билкови лекарства за лечение на депресия или други състояния; Не приемайте жълт кантарион, докато приемате протеазни инхибитори (PIs) или нуклеозидни инхибитори на обратната транскриптаза (NRTIs) за лечение на HIV инфекция; Не приемайте жълт кантарион, докато сте бременна или кърмите.

Подобно на конвенционалните лекарства, хранителните добавки могат да причинят нежелани реакции, да предизвикат алергични реакции или да взаимодействат с лекарства, отпускани с рецепта и без рецепта, или други добавки, които приемате. Страничен ефект или взаимодействие с друго лекарство или добавка може да влоши други здравни условия; Хранителните добавки може да не бъдат стандартизирани при тяхното производство. Това означава, че колко добре работят или каквито и да било странични ефекти, които причиняват, могат да се различават между марките или дори в рамките на различни партиди от една и съща марка. Формата, която купувате в здравни храни или хранителни магазини, може да не е същата като формуляра, използван в изследванията; Дългосрочните ефекти на повечето хранителни добавки, различни от витамини и минерали, не са известни. Много диетични добавки не се използват дългосрочно.

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане