: Хранене с бутилка и детска формула

Вашето бебе може да ви даде улики, за които той харесва по-добре. Някои неща, които трябва да се имат предвид: Пластмасовите бутилки са по-леки от стъклото и са устойчиви на счупване. Но те може да не траят толкова дълго, колкото стъклото. В миналото някои родители избраха стъкло, за да избегнат химично вещество, наречено бисфенол А (BPA), което се използва в някои пластмасови бутилки. Сега всички пластмасови бутилки, продавани в САЩ, са без BPA.

Повечето са направени от силикон или латекс, и идват в различни форми. Понякога те имат различни “скорости на потока”, въз основа на размера на дупката на зърното. Може да опитате няколко типа, за да видите какво харесва вашето бебе и може лесно да пие. Проверявайте нипелите често за признаци на износване или напукване. Заменете всички, които са износени или обезцветени.

Можете да ги миете с препарат и топла вода, ръчно или в съдомиялната машина. Направете го всеки път, когато го използвате. Може да предпочетете да миете пластмасови бутилки ръчно, тъй като някои проучвания показват, че химикалите изтичат от пластмаса, когато са изложени на горещи температури. Повечето експерти смятат, че няма нужда да кипват бутилки.

Дайте на новороденото само изпомпвано мляко или формула в бутилката – без вода или сок. Смесете формулата точно както е посочено на етикета. Прибавянето на прекалено много вода изтласква формулата, като се придържа към храненето. И това може да причини ниско съдържание на сол в бебето, което може да доведе до гърчове. Твърде малко вода може да е трудно за стомаха и бъбреците на вашето малко лице.

Повечето родители започват с една от краве мляко. Можете също така да купите соеви и хипоалергенни видове. Уверете се, че използвате един, който е обогатен с желязо. Можете да купите формула в прахообразни, концентрирани или готови за употреба форми. До 6 месеца бебето ви трябва да пие между 6 и 8 унции на хранене.

Добре е да дадете на бебето си хладка бутилка или бутилка за температура в помещението. Ако предпочита топлата формула, сложете напълнената бутилка в топла вода или я оставете с топла чешмяна вода за 1-2 минути. Или може да използвате бутилка затопляне. Не използвайте микровълновата фурна. То може да причини горещи точки, които биха могли да изгорят устата на бебето ви. Разклатете формулата и поставете капка върху горната част на ръката си, за да тествате температурата. Не го тествайте на китката – това е по-малко чувствително към топлината.

Поставете му бисквита и дайте кърпа, която е готова да почисти млякото или формулата за гърди. Сега го хвалете с главата му малко по-високо от останалата част от тялото му. Дръжте бутилката и го гледайте как яде. Гледането на бебето ви ще ви помогне да разберете кога е свършил. Опитайте се да го изтъркате по средата на храната, за да помогнете за ограничаване на изплюването.

Когато сте уморени, може да ви е изкушение да поставите бутилката на възглавница и да оставяте бебето си да се храни. Но има много ползи, ако държите бутилката, докато яде. Това е страхотно за свързване и е по-безопасно. Оставянето на вашето бебе с подплатена бутилка прави по-вероятно задушаване и кариес. Тя също може да причини ушни инфекции. Така че се наслаждавайте на бутилката си!

Вашият малък ще ви уведоми, когато приключи с храненето. Тя може да спре да смуче, да се отдръпне от бутилката или, ако е достатъчно голяма, бути бутилката. Дай й възможност да промени решението си, но не я накарай да довърши това, което е в бутилката. Ако бебето ви е склонно да се изплюе след хранене, може да се наложи да му дадете по-малко.

Ако бебето Ви се нуждае от изгаряния по време на хранене или след хранене, дръжте я в скута си или я поставете на рамото си. Нежно палете или разтривайте гърба. Можете също така да сложите корема в скута си, подкрепяйки главата й, докато я връщате назад. Тя може да плюе малко мляко, така че да има кърпа удобна. Ако тя не изгаря след няколко минути, но изглежда задоволителна, не се безпокойте. Не всяко бебе се гърчи след всяко хранене.

Ако бебето ви избухне много, попийте я на всеки няколко минути по време на хранене. Не я слагайте и не играйте с нея 45 минути след като яде. Дръж я изправена или я изправете на столче за кола след хранене. Плюсът често става по-добър, когато бебето започне да седи. Ако се притеснявате за това, колко тя плюе, говорете с нейния педиатър.

Ако бебето ви избухне много или е нервно, може да обвинявате формулата. Понякога бебетата могат да имат алергии, които могат да причинят неща като диария, повръщане или суха, червена кожа. Ако видите това, говорете с лекаря на вашето малко дете. Той ще ви каже дали трябва да промените формули – и ако е така, как да го направите най-добре. Не правете промяна, преди да говорите с лекаря.

Винаги изхвърляйте формулата, която е останала в бутилката. Охладете отворените опаковки с течна формула веднага и ги използвайте в рамките на 48 часа. Ако имате смесена формула от прах, можете да я съхранявате в хладилника за 24 часа. Ако формулата е оставена повече от 2 часа, изхвърлете я. Направете формула според нуждите. Не смесвайте големи партиди. Хладилната кърма се охлажда за 7 дни. Или замразявайте. Кърмата може да продължи 3 месеца в обикновен фризер, който се съхранява на 0 ° F, или 6 месеца в дълбок фризер.