Спортни наранявания: предотвратяване на топ 10

От Сара Глейм

Ако обичате да играете спортове – или сте готови да се потопите в отборна лига, за да възстановите (или развиете) уменията си за ритбол или софтбол – да се покажете с подходящото оборудване, това не е единственото нещо, което трябва да имате предвид. Вашето тяло е податливо на много чести наранявания, просто защото вие, добре … играете спорт. И макар да сте били по-застрашени, когато бяхте дете и все още се разраствахте, това не означава, че сте в безопасност от спортни травми, когато сте възрастен.

Има добри новини обаче. Можете да избегнете повечето нещастни навяхвания, напрежения и прекъсвания на костите, които могат да бъдат причинени от груба игра на футбол или футбол (или просто да забравите да се простирате). Съставихме списък с 10-те най-често срещани спортни наранявания – и точно как можете да избегнете изтичането на DL.

Няколко наранявания попадат в тази категория, включително изкълчени глезени, тенситит на бицепса и напрегнати вдлъбнатини и мускули на слабините. Тези наранявания са често срещани, когато играете спортове, които включват бягане, скачане, използване на раменете и спиране и бързо движение. Въпреки това, сертифицираните ръчно физиотерапевт Еми Макгори, PT, DPT, MTC, който има докторска степен по физикална терапия и работи за успешна интегрирана физическа терапия в Ню Йорк, казва, че навяхвания и напрежения могат да бъдат избегнати. “Трябва да укрепите мускулите си и да приложите добър режим на гъвкавост, който включва както ексцентрична [удължаваща мускулите], така и концентрична [мускулна-съкращаваща] програма”, казва тя. “Те ще позволят на мускулите да бъдат готови за всичко, което идва на пътя им.”

Ахилският тендинит се проявява най-често сред състезатели или спортисти, които играят спортове, които включват бягане и скачане. Ахилесовата сухожилие – тази сухожилие в гърба на глезена ви – се възпалява и болезнено от прекомерна употреба, а при по-лоши сценарии може да се разкъсва.

МакГори казва, че е от решаващо значение да има добри програми за укрепване и гъвкавост, за да се предотврати остър тенинит на Ахил – който, ако остане нелекуван, може да затрудни или да направи невъзможно изпълнението. “Да тичаш в подходящи обувки също е важно, защото те помагат да подложиш тялото си на по-малко стрес”, казва Макгори. “Вие също искате добър, силен флексон [мускул] и работете с телесния му мускул, за да подсилите ахилесовото сухожилие, така че да се движи по-добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …