Слънчеви сенсибилизиращи лекарства

Слънцето-сенсибилизиращите лекарства са лекарства, които имат странични ефекти, когато хората, които ги приемат, са изложени на слънце. Някои реакции са причинени от излагането на слънчеви UVB или “къси” вълни, но повечето са причинени от UVA или “дълги” вълнови излагания.

Има два основни типа слънчеви сенсибилизиращи лекарствени реакции. Те са

Важно е да се отбележи, че не всеки, който използва тези лекарства, има реакция. Ако това се случи, може да се случи еднократно, или може да се случи всеки път, когато се приема лекарството и се появява излагане на слънце. Хората с ХИВ са сред най-вероятните групи, които изпитват слънце чувствителност към наркотиците.

Слънцето-сенсибилизиращите лекарства могат да влошат съществуващите кожни състояния, включително екзема и херпес, и могат да възпалят белези. Излагането на слънце може също да влоши или дори да предизвика усещане за автоимунни заболявания като лупус.

Може ли слънцезащитно помощ? Абсолютно. Това ще намали влиянието на излагането на слънце. Но някои съставки на слънцезащитни продукти са потенциално фоточувствителни, така че в редки случаи може да влоши симптомите.

Увеличете максимално вашата рутинна грижа за кожата, за да изглеждате по-млади сега.

Изглеждайте добре във всеки фотограф; Как да се грижим за сухи, червени ски; Изненадващи начини за намаляване на бръчките; Забравете чантите под очите си