Симптоми на пристъпи на паника

Ако имате внезапна поява на четири или повече от следните симптоми, може да имате атака на паника

Колко добре ще работи лечението на фобията зависи отчасти от тежестта на фобията. Въпреки че някои фобии никога не са напълно излекувани, терапията може да помогне на много хора да се научат да функционират ефективно. Видовете терапия включват; Desensitizatio; Наводняване – продължително излагане на ужасна ситуация или страх; Степенна експозиция; Biofeedbac; Участието в клиники по фобия и групи за подкрепа също помогна на много хора да преодолеят страховете си; Освен това лекарствата могат да помогнат на някои хора да преодолеят …

Може да мислите, че имате сърдечен удар и е вярно, че някои от симптомите могат да бъдат подобни. Въпреки това, повечето хора, които имат атака на паника, са имали преди това, предизвикани от подобно събитие или ситуация.

Болката в гърдите при атака на паника обикновено остава в средата на гръдния кош (болката от сърдечен удар често се придвижва към лявата ръка или челюстта). Може да имате и бързо дишане, бързо сърцебиене и страх. Паническата атака обикновено трае само няколко минути, идва внезапно и изчезва изведнъж, но ви оставя изтощена.

ИЗТОЧНИЦИ

Асоциация на Америка за тревожност: “Как мога да разбера дали имам атака на паника или сърдечен удар?” “Паническо разстройство и агорафобия: Симптоми.

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане

Внезапна висока тревожност със или без причина; Сърцебиене; Sweatin; Shakin; “Уморяващо” усещане или недостатъчност на дишането; Усещането за задушаване; Болка в гърдите или дискомфорт; Nause; Замаяност или слабост; Усещане за нереализиране; Страх от това да се побъркаш или да загубиш контрол; Страх от дийн; Изтръпване или изтръпване; Студени или горещи вълни