Паяк вени: как те са отстранени?

Има няколко опции за премахване на вените на паяк – тънки червени линии или мрежови мрежи от кръвоносни съдове, които се появяват на краката и краката ви.

Паяковите вени обикновено са безвредни, въпреки че понякога могат да причинят болки, изгаряния или болки, особено когато сте за дълго време.

Ако имате симптоми или сте загрижени за появата на вени на паяк, включете лечението

Склеротерапия. При тази процедура, Вашият лекар инжектира вените с разтвор, който отравя и затваря тези вени, причинявайки кръвта да пренасочва по-здрави вени. След няколко седмици лекуваните вени на паяжината избледняват. Въпреки, че една и съща вена може да се нуждае от инжектиране повече от веднъж, склеротерапията обикновено е ефективна, ако се прави правилно.

Склеротерапията не изисква анестезия и може да се направи в кабинета на Вашия лекар. Нежеланите реакции включват отоци, сърбеж и промени в цвета на кожата в лекуваната област.

Лазерна операция. Лазерната хирургия работи чрез изпращане на силни изблици на светлина във вената, които правят вената бавно да избледнява и да изчезне. Не се използват разрезки или игли.

Лечението често е по-малко ефективно от склеротерапията, особено при по-големи вени. Нежеланите реакции могат да включват зачервяване, посиняване, сърбеж, подуване и постоянни промени в тонуса на кожата.

След лечението, кръвоносните съдове се избледняват в продължение на няколко месеца, но те може да не изчезнат напълно. Също така могат да се развият нови вени от паяк в същата област.

с

Посетете Вашия лекар