Звезда на витлеем: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Дам д’Онзе Херес, Естрела де Белин, Естела на Бетлем, Мария, Нап-по-обяд, Орнитогале омбели, Орнитогалум умбелатум, Спийпик, Снежанка.

Звездата на Витлеем е растение. Крушката на растението съдържа химикали, които са били използвани като лекарство; Въпреки сериозните опасения за безопасността, хората приемат звезда от Витлеем за конгестивна сърдечна недостатъчност (CHF).

Химикалите, съдържащи се в крушката на звездата във Витлеем, имат действие, подобно на лекарството, наречено дигоксин.

Недостатъчно доказателство за; Сърдечна недостатъчност. Индивидите съобщават, че приемането на екстракти от звезда от Витлеем може да подобри сърдечната функция, да намали задръстването на белите дробове и да намали задържането на водата в краката. Но е необходимо официално научно изследване, за да се определи дали тези предимства са типични; Други условия. Необходими са повече доказателства, за да се оцени ефективността на Витлеемската звезда за тази употреба.

Звездата на Витлеем е неизбежна да се използва като лекарство. Той съдържа мощни химикали, наречени сърдечни гликозиди. Тези химикали са подобни на лекарствения препарат дигоксин. Този продукт не трябва да се използва без строго медицинско наблюдение поради потенциално животозастрашаващи странични ефекти като неравномерен сърдечен ритъм; Специални предпазни мерки и предупреждения: Бременност и кърмене: Не е безопасно да вземете звезда от Витлеем, независимо дали сте бременна или не. Сърдечните гликозиди във Витлеемската звезда могат да причинят вреда, включително смърт.

Звездата на Витлеем може да засегне сърцето. Някои антибиотици могат да увеличат колко звезда от Витлеем поглъща тялото. Вземането на звезда във Витлеем заедно с някои антибиотици може да увеличи ефектите и страничните ефекти, причинени от Витлеемската звезда; Някои от тези антибиотици, наречени макролидни антибиотици, включват еритромицин, азитромицин и кларитромицин.

Звездата на Витлеем може да засегне сърцето. Някои антибиотици могат да увеличат колко звезда от Витлеем поглъща тялото. Вземането на звезда във Витлеем заедно с някои антибиотици може да увеличи ефектите и страничните ефекти, причинени от Витлеемската звезда; Някои от тези антибиотици включват демеклоциклин (Declomycin), миноциклин (Minocin) и тетрациклин (акромицин).

Дигоксин (Lanoxin) помага на сърцето да победи по-силно. Звездата на Витлеем също оказва влияние върху сърцето. Приемането на звезда във Витлеем заедно с дигоксин може да увеличи ефектите и риска от странични ефекти на дигоксин и звезда на Витлеем. Не вземайте звезда от Витлеем, ако приемате дигоксин (Lanoxin), без да говорите с вашия медицински специалист.

Звездата на Витлеем може да засегне сърцето. Хининът може да повлияе и на сърцето. Приемането на хинин заедно с витлеемската звезда може да причини сериозни сърдечни проблеми.

Звездата на Витлеем може да засегне сърцето. Сърцето използва калий. Лаксативите, наречени стимулиращи лаксативи, могат да намалят нивата на калий в организма. Ниските нива на калия могат да увеличат вероятността от странични ефекти от Витлеемската звезда; Някои стимулиращи лаксативи включват бисакодил (Correctol, Dulcolax), каскара, рициново масло (Purge), сена (Senokot) и други.

Звездата на Витлеем може да засегне сърцето. “Хапчета за вода” могат да намалят калий в тялото. Ниските нива на калия могат също да повлияят сърцето и да увеличат риска от странични ефекти от звездата във Витлеем; Някои “водни хапчета”, които могат да изчерпят калия, включват хлоротиазид (Diuril), хлорталидон (талитони), фуроземид (Lasix), хидрохлоротиазид (HCTZ, HydroDiuril, Microzide) и др.

Подходящата доза звезда на витлеем зависи от няколко фактора като възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. По това време няма достатъчно научна информация, за да се определи подходящ диапазон от дози за звездата във Витлеем. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Lemus I, Garcia R, Erazo S, et al. Диуретична активност на чай Equisetum bogotense (Platero herb): оценка при здрави доброволци. J Ethnopharmacol 199; 54: 55-8.

Perez Gutierrez RM, Laguna GY, Walkowski А. Диуретична активност на мексиканския equisetum. J Ethnopharmacol 198; 14: 269-72.

Smith JA, Paterson GR. Родексин А и родексисид в орнитогалум умбелатум. J Pharm Pharmac 196; 19: 221-5.

Vogelsang A. Клинично изпитване на Ornithogalum umbellatum върху човешкото зрение; Предварителен доклад. Can Med. Assoc. J 195; 73: 295-6.

Vogelsang A. Ornithogalum umbellatum при лечение на застойна сърдечна недостатъчност: доклад за напредъка. J Am Geriatr Soc 196; 9: 1096-9.

Waud RA. Действието на Ornithogalum umbellatum върху сърцето. J Pharmacol Exp Ther 195; 111: 147-51.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия